Bilic: Pobijedit cemo Gruziju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilic na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio je da je naša reprezentacija favorit u sutrašnjoj kvalifikacijskoj utakmici za EP 2012. protiv Gruzije.

"Jedva cekamo istrcati na Poljud jer je teren fenomenalan. Sutra navecer cemo pobijediti Gruziju i duboko sam uvjeren u tu pobjedu. Favoriti smo, imamo kvalitetu, respektiramo protivnika, ali bolji smo od njih", izjavio je Bilic.

"Gruzija nije lagan protivnik, ali mi cemo od prvog trenutka krenuti silovito. Tražit cemo rani gol, ali necemo gubiti glavu ako i u 85. minuti bude 0:0, jer smo psihološki pripravni igrati do zadnje sekunde. Želimo pobijediti radi sebe i Hrvatske, a nastojat cemo skinuti i teret dugog neigranja na Poljudu, a dodatni motiv za pobjedu je i što igramo za Dragu Gabrica koji se oporavlja nakon nedavne teške prometne nesrece", kazao je Bilic, koji je naglasio da svoj optimizam temelji na optimalnoj fizickoj i psihickoj spremnosti naših reprezentativaca.

Najavio je da je Šimunic, unatoc tomu što je malo igrao za Hoffenheim, sto posto spreman i u stanju je odigrati veliku utakmicu. Rekao je da su tijekom devetodnevnih priprema Klasnic i Pranjic imali sitnih problema sa ozljedama, ali da su i oni spremni za utakmicu.

Za napadaca Hajduka Antu Vukušica, koji je bio na pripremama A reprezentacije, ali ce sutra nastupati za mladu reprezentaciju protiv Gruzije u Dugopolju, Bilic je rekao da ce vrlo brzo biti velika snaga hrvatskog nogometa.

Na upit kako komentira današnje priopcenje Torcide u kojem je najavila da ce bojkotirati prvih 14 minuta sutrašnje utakmice, jer na Poljudu reprezentacija nije igrala kvalifikacijsku utakmicu 14 godina, Bilic je kazao da to ne bi želio komentirati jer su on i igraci ranije govorili o važnosti Poljuda.

"Mi smo totalno u utakmici, a naš put do pobjede olakšat ce fantasticno bodrenje svih koji budu na tribinama", kazao je Bilic.

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebric izvjestio je da je do danas prodano 25.000 ulaznica te dodao da ce na Poljudu zbog Uefinih propisa biti postavljen videonadzor i brojcanici. Srebric je izrazio žaljenje što dugi niz godina hrvatska reprezentacija nije igrala kvalifikacijeke utakmice na Poljudu te je obecao da ce se to ubuduce ispraviti.


Podijeli: Facebook Twiter