Bilic: Nesretan sam, došli smo po naslov...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilic dan nakon ispadanja sa Eura na svojoj je oproštajnoj konferenciji za novinare u Warki ustvrdio kako ispadanjem u reprezentacija nije ispunila ocekivanja.

»Iskreno, došli smo osvojiti naslov prvaka. Mislili smo da možemo i koliko god to konstradiktorno zvucalo, naš plan nije bio nerealan. Igraci su imali veliko samopouzdanje, još više vjere, ali nismo uspjeli proci skupinu. Zašto je tomu tako možemo tražiti razloge, no to je cinjenica i ostajem nesretan«, rekao je Bilic, te se potom osvrnuo na sudenje njemackog djelitelja pravde Wolfganga Starka u utakmici protiv Španjolske:

»Vidio sam gol Španjolske i jedanaesterac na Corluki. Kod gola se vidi da nije zalede tek kada se slika zaledi, a jedanaesterac na Corluki je ocit, onaj prvi na Mandžukicu još ocitiji. Vruce glave covjek svašta kaže, no sucu ne zamjeram ništa, on je kao i svi mi samo covjek, pogriješi jer krivo vidi. Iskljucujem svaku mogucnost price o zakulisnim igrama i urotama, ne želim u to vjerovati«.

Hrvatska je najbolju priliku za pogodak imala u 58. minuti, ali udarac Rakitica glavom obranio je Casillas.

»To je bila kolosalna šansa koju moraš zaslužiti, ali koliko god je to bila lagana lopta, trebalo je doci u tu situaciju trkom iz sredine terena. Rakitic je postao igrac s kojim bih išao u rat kvalitetom protiv bilo koga, fenomenalno je odigrao prvenstvo, kao igrac je strašno napredovao u posljednje cetiri godine. Od jednog talenta postao je snažna karika u reprezentaciji«, kazao je Bilic.

Na pitanje je li mu ovo ispadanja teže od onoga s EURA '96. kada je kao igrac izgubio u cetvrtfinalu od Njemacke Bilic je odgovorio:»Pitao me Luka Modric o tome, treneru je teže, jer 24 sata na dan moraš voditi racuna o grupi od 50 ljudi, veca je odgovornost, vece obaveze, ali i zasluge na kraju. Plakao sam kada smo ispali od Nijemaca, ali iz ove preskepktive mi se cini da je ovo teže.

Prije 16 godina protiv Njemacke mi smo tek nakon utakmice shvatili da imamo moc i možemo, a to smo kapitalizirali dvije godine. I ovaj put smo znali da možemo, napravili smo plan i pridržavali ga se, nedostajalo je malo srece da zabijemo gol«.Bilic se osvrnuo i na mogucnost da jednom u nastavku trenerske karijere ponovno preuzme ulogu izbornika.

»Ovo je najponosniji posao koji sam imao ili cu imati, nijedan nije mjerljiv s njim, pa bio ja i trener Real Madrida. Covjek mijenja mišljenja, ali kako sada razmišljam odgovor je ne.Od sljedece sezone Bilic ce biti trener ruskog prvoligaša Lokomotiva iz Moskve gdje bi želio vidjeti i pouzdanog clana hrvatske obrambene linije Vedrana Corluku.

»To rješavam s klubom, oni znaju koje sam pozicije detektirao na kojima bismo se trebali pojacati, a više ce se znati kroz nekoliko dana«, zakljucio je Bilic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter