Bilic je svoj rad ocijenio peticom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski izbornik Slaven Bilic je na oproštajnoj konferenciji za novinare održanoj danas u hotelu Sheraton ocijenio svoj šestogodišnji mandat na celu hrvatske reprezentacije odlicnim, a o svom nasljedniku nije htio govoriti.

"Velik dio života proveo sam u A i mladoj reprezentaciji Hrvatske. Ako moram ocijeniti taj period života, dajem mu peticu", izjavio je Bilic na konferenciji za novinare, kazavši da je jedini neuspjeh to što nije uspio otici s Hrvatskom na SP u Južnoafrickoj Republici 2010., ali je dodao da su tada hrvatskoj reprezentaciji nedostajali neki kljucni igraci - braca Kovac i Eduardo.

Najboljom utakmicom u svom mandatu Bilic je proglasio pobjedu Hrvatske nad Engleskom od 2:0 2006. u Maksimiru, a najgorom takoder utakmicu protiv Engleske 2008. kada je Hrvatska poražena 5:1.



Upitan da kaže koga bi htio da ga naslijedi na mjestu izbornika Bilic je odgovorio da ne bi htio nagadati o imenima.

"Ne zna se još tko ce biti novi izbornik. Ne bih o imenima, a tko god da dode na klupu Hrvatske želim mu srece. Trebat ce mu znanja, mudrosti, dobre atmosfere i srece. Uvjeren sam da mu ostavljam sjajnu reprezentaciju", dodao je sada vec bivši hrvatski izbornik."

Bilic je rekao kako u ponedjeljak krece s novim poslom u Lokomotivi iz Moskve.

"Nece biti lagano jer smo svi psihicki izranjavani i fizicki umorni. No, vjerujem da nece biti problema", rekao je Bilic i dodao da bi htio da neki hrvatski reprezentativci odu s njim.

"Dogovorili smo se s predsjednicom Lokomotiva da poštuje naše želje za pojacanjima, a ja bih iskreno volio da netko od hrvatskih igraca ode s nama u Rusiju. Ali to ne ovisi o meni", dodao je.


Podijeli: Facebook Twiter