Bilic izostavio Strinica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilic u srijedu je u Splitu objelodanio popis nogometaša koji ce na zagrebackom Maksimiru 29. ovoga mjeseca odigrati prijateljsku utakmicu sa Švedskom. Na popisu su trojica vratara: Pletikosa, Subašic i Kelava te 17 igraca: Srna, Corluka, Šimunic, Schildenfeld, Vida, Vrsaljko, Pranjic, Rakitic, Modric, Vukojevic, Dujmovic, Perišic, Kranjcar, Mandžukic, Olic, Da Silva i Jelavic.

"Pozvao sam toliko igraca da svatko od njih malo nastupi protiv Švedske. Ovo nije definitivan popis za Euro u Poljskoj i Ukrajini i sljedecih mjeseci ce se svatko igrom moci nametnuti", izjavio je izbornik Bilic.

Na upit novinara zašto na popisu nema Ivana Strinica Bilic je odgovorio da on ostaje u krugu reprezentativaca iako je u Dnjipru izgubio status prvotimca.
"Protiv Turske smo na lijevom beku dobili Corluku i Pranjica pa nije bilo potrebe za trecim igracem", dodao je izbornik i napomenuo da je utakmica sa Švedskom važna jer je to reprezentacija koja se kao najbolja druga izravno plasirali na Euro. "Odabrali smo ih jer su atraktivni i jaki, a imaju i slicnosti s Irskom", zakljucio je naš izbornik.

Novinare je zanimala i izbornikova reakcija na optužbe dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Zorana Gopca koji je izjavio da Slavenu Bilicu menadžeri preko novinara sastavljaju momcad.
"To su teške optužbe koje su me zatekle dok sam bio na terapiji. Volio bih, kad se vec takve rijeci povlace, da imaju i nešto "mesa". Stvarno bi volio znati tko to mene placa", odgovorio je Bilic.
Okupljanje reprezentacije bit ce tri dana prije utakmice, a naši ce reprezentativci u svojoj stalnoj bazi u Brežicama održati dva treninga.

Pored izbornika A reprezentacije konferenciji je nazocio i izbornik U-21 i U-20 reprezentacije Ivo Šušak koji je obznanio imena mladih nogometaša dviju selekcija koje ce 28. veljace na stadionu NK Hrvatski dragovoljac u Zagrebu medusobno odigrati selektivnu utakmicu. Za U-20 konkuriraju: Picak, Kovacic, Brucic, Mišic, Komorski, Mic, Galovic, Župaric, Brozovic, Babic, Šindik, Tešija, Culina, Šitum, Oršic, Mlinar, Caktaš, Mance, Glavaš i Blaževic.

U reprezentaciju U-21 pozvani su: Kalinic, Vasilj, Antolic, Boras, Kelic, Pavlovic, Paurevic, Glumac, Ademi, Andrijaševic, Šaric, Pamic, Ozobic, Rugaševic, Štiglec, Glavica, Šovšic, Kovacic, Cop, Vukušic, Sliškovic i Peko. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter