Bilic 30. trener svijeta, Ferguson najbolji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski izbornik Slaven Bilic je zauzeo 30. mjesto u izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) najboljih trenera svijeta 21. stoljeca, dok je najboljim proglašen Škot Sir Alexander Ferguson, trener Manchester Uniteda sa samo jednim bodom ispred Francuza Arsenea Wengera, trenera Arsenala.

Bilic je najbolje plasirani Hrvat u izboru IFFHS-a i 30. mjesto dijeli s Nizozemcem Marcom van Bastenom. Sljedeci od Hrvata u ovom izboru je Zlatko Kranjcar, koji je zauzeo 99. mjesto, a njega slijedi Branko Ivankovic na 128. mjestu. Na trecem je mjestu Portugalac Jose Mourinho, trener Real Madrida.

Medu prvih deset, dva su trenera iz Italije - trenutacno engleski izbornik Fabio Capello na cetvrtom mjestu i trener PSG-a Irske Carlo Ancelotti na šestom mjestu - i dva su trenera i Španjolca Rafael Benitez na desetom i Vincente del Bosque na osmom.

Argentinac Marcelo Alberto Bielsa na osmom i Brazilac Louis Felipe Scolari na desetom mjestu najbolje su plasirani treneri s podrucja Južne Amerike. Medu deset najboljih samo su dva izbornika - to su Capello i španjolski izbornik Del Bosque - dok su ostali klupski treneri. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter