Bili smo pioniri kada smo otvarali hotel, a tako je ostalo i do danas

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Jedan od najboljih malih hotela u Hrvatskoj - San Rocco u Brtonigli proslavio je sinoć 10 godina od svog otvorenja. Na proslavu su uz mještane Brtonigle i lokalne predstavnike političkog i gospodarskog života, pozvani i brojni turistički djelatnici i ugostitelji, predstavnici Hrvatske gospodarske komore, turističkih zajednica te zamjenik ministara turizma Daglas Koraca te župan Valter Flego.

Ovaj je mali hotel,  koji je u čak četiri puta proglašen najboljim malim hotelom u Hrvatskoj, a njegov je restoran u poznatim enogastronomskim domaćim i stranim vodičima, u zadnjih deset godina uložio više od 10 milijuna kuna, a samo ove godine dva je investirano u gradnju novog bazena i relaks zone s barom u masliniku podno nekadašnjeg bazena, zatim uređenje terase na prostoru starog bazena, uređenje novih sanitarnih čvorova, preuređenje wellnessa u multifunkcionalnu dvoranu te prostorije za servis i čuvanje bicikala.

Vlasnik hotela Tullio Fernetich, ujedno i predsjednik istarskog ogranka nacionalne udruge malih obiteljskih hotela istaknuo je kako je ovaj mali hotel u 10 godina puno toga prošao te da je i dalje ostao jedan od vodećih objekata u Hrvatskoj koji valorizira obitelj,tradiciju, teritorij, povijest i vrhunsku gastronomiju.

- Po mnogo čemu smo bili pioniri kada smo otvarali hotel, a tako je ostalo i do danas. Mnogi su u međuvremenu otvarali male hotele, međutim nije bilo lako opstati. Postali smo poznati po gastronomiji i lifestyleu, istaknuo je Fernetich. Ovaj se hotel u tih deset godina može pohvaliti cjelogodišnjim poslovanjem, a zapošljava 20-djelatnika. Ipak obitelj je na prvom mjestu, čemu svjedoče Luana Fernetich Ladavac te Teo Fernetich koji su uz svog oca i majku Ritu nastavili obiteljski posao u ugostiteljstvu i hotelijerstvu. (Barbara BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA
 


Podijeli: Facebook Twiter