Biletićeve pjesme u španjolskom prijevodu

Boris Domagoj Biletić (J. PREKALJ)
Boris Domagoj Biletić (J. PREKALJ)

Ovih je dana na internetskom časopisu "Crear en Salamanca", koji uređuje španjolski pjesnik José Amador Martín, objavljeno po desetak pjesama uglednih hrvatskih književnika Božidara Petrača, Borisa Domagoja Biletića i Tomislava Marijana Bilosnića, uz ilustracije slikara Miguela Elíasa i u prijevodu Željke Lovrenčić. Isti je prilog objavljen i na blogu slikara Elíasa.

José Amador Martín je u travnju u Ávili predstavio knjigu Dulce Libertad uz nazočnost urednika Alfreda Péreza Alencarta te prevoditeljica Željke Lovrenčić i Ružice Cindori.

O pjesnicima odabranim ovom prigodom kaže: "Za nas je velika čast i privilegij objaviti tako značajne hrvatske autore. Mi čitatelji časopisa "Crear en Salamanca" srdačno zahvaljujemo na mogućnosti što imamo prigodu na španjolskome čitati tako lijepu i zanimljivu poeziju koju inače ne bismo mogli izravno upoznati."

Pjesme Borisa Domagoja Biletića bit će objavljene i u jednome književnome časopisu u Venezueli, Petračeve na web-stranici čileanske književne udruge Letras de Chile, a Bilosnićeve na web-stranici čileanskog pjesnika hrvatskih korijena Andrésa Moralesa Milohnica.

Navedeni su i kratak životopis dr. Borisa Domagoja Biletića te njegovi značajni uspjesi. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter