Bilali osumnjicen za poticanje na dva atentata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je u ponedjeljak odjeknula vijest da je uhicen 72-godišnji Sefedin Bilali, kojeg se sumnjici za dva slucaja poticanja na teško ubojstvo odnosno poticanje na dva atentata na poreckog dogradonacelnika i poduzetnika Eda Kosa, oglasio se i kabinet ministra unutarnjih poslova, i to priopcenjem u kojem glasnogovornik Krunoslav Borovec razjašnjava kako se provodilo dugotrajno i kompleksno kriminalisticko istraživanje u tom slucaju.

Po priopcenju MUP-a, u ponedjeljak su policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Odsjek Rijeka, u suradnji i uz koordinaciju županijskog državnog odvjetnika u Puli, dovršili kriminalisticko istraživanje vezano uz dva dogadaja. Rijec je o eksploziji naprave podmetnute pod osobni automobil u Porecu 19. listopada 2006. godine te pucanju iz vatrenog oružja prema hrvatskom državljaninu (Edu Kosu, op. a.) u studenom 2010. godine u mjestu Kukci pored Poreca.



Navode se samo godišta osumnjicenih pa tako PNUSKOK za dizanje u zrak automobila Eda Kosa u listopadu 2006. godine iza gradske uprave u Porecu sumnjici 41-godišnjeg hrvatskog državljanina za kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva, a 72-godišnji hrvatski državljanin kazneno djelo poticanja na teško ubojstvo. Upravo je Miro ?uric zvani Bombaš iz ?akova 41-godišnjak koji je u svibnju ove godine u Rijeci uhicen zbog sumnje da je od Kosa iznudivao 15 tisuca eura za informacije o tome tko ga želi ubiti. Njega sad PNUSKOK sumnjici za prvi atentat, a za poticanje na teško ubojstvo Sefedina Bilalija iz Poreca.

Policija je, tvrdi Borovec, našla krivce i za drugi pokušaj atentata, u sacekuši ispred Kosove kuce u studenom prošle godine. Tada je nepoznati muškarac na Kosa zapucao iz pištolja, no promašio je. Za to PNUSKOK tereti 45-godišnjaka, a navodno je rijec o Nikici Curicu iz Osijeka. Za poticanje na teško ubojstvo u ovom slucaju opet se sumnjici Bilali, dok se ?uric tereti za poticanje i pomaganje u teškom ubojstvu.

"S tim u vezi 72-godišnji državljanin RH iz Poreca uz kaznenu prijavu danas (u nedjelju, op. a.) je doveden istražnom sucu Županijskog suda u Puli, 41-godišnji hrvatski državljanin iz ?akova (Miro ?uric Bombaš, op. a.) se zbog istrage u vezi navedenog kaznenog djela iznude od 27. svibnja 2011. godine nalazi u istražnom zatvoru u Puli, a 45-godišnji državljanin RH iz Osijeka (Nikica Curic, op. a.) kazneno je prijavljen redovnim putem", istice Borovec. (Srecko PERŠIC)

VIŠE O OVOJ TEMI PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter