Bikerske cizme su uvijek moderne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koža je ove jeseni posvuda, pocevši od jakni i blejzera pa sve do hlaca, haljinica i suknji, kao i nezaobilaznih bikerskih cizama koje nam društvo prave iz sezone u sezonu.

Nije teško pogoditi zašto, jer je dobar par kožnih cizama kljucna stavka ovog prijelaznog razdoblja, a uzmemo li u obzir da su bikerske cizme preživjele tek male i gotovo nezamjetne modifikacije, one su komad obuce kojem cete biti vjerne godinama; što zbog njihove vjecne aktualnosti, što zbog kvalitetne izrade i materijala koji ce preživjeti svakakve uvjete.

Bikerske cizme mogu se pronaci u ponudi high end brandova, kao i u svima nam dragim high street trgovinama. Definitivni predvodnici medu dizajnerskim imenima su Jimmy Choo i Ash, koji nude cijeli niz robusnih cizama primamljivog dizajna, dok u cijenovno pristupacnijoj ponudi dominiraju Asos, Zara i Topshop.

Sve one u konacnici ipak djeluju prilicno slicno; visine su ili do gležnja ili do koljena, podrazumijevaju nisku petu, buduci su popularizirane kao omiljena obuca motorista, te su izradene od debele, teške kože kako bi izvorno zaštitile njihova stopala od mogucih nesreca i popratnih ozljeda.

S godinama je dizajn bikerskih cizama doveden do savršenstva pa su tako one koje danas nosimo prilicno ušminkane. Od detalja obicno ukljucuju masivne kopce, lance pa cak i zakovice, a cesto možemo vidjeti i modele prekrivene leopard ili zmijskim uzorkom.

Kombinirati ih možete doista uz sve, pocevši od kožnih hlaca i klasicnog skinny jeansa u kombinaciji s voluminoznim džemperom ili obicnom vestom i krznenim prslukom, pa sve do romanticnih haljina.


Podijeli: Facebook Twiter