Bikerska fešta u šatoru


Kiša koja je padala cijelog dana nije u petak odgodila održavanje programa 18. Croatia Bike Weeka na Monumentima. Umjesto na otvorenom, koncerti su premješteni u veliki šator, koji je bio skoro premalen za sve posjetitelje.

Headliner petog dana moto susreta bio je Telefon Blues Band, koji je razgalio srca bikera obradama poznatih blues i rock izvođača poput Boba Dylana, B.B. Kinga, Rolling Stonesa, Doorsa i drugih. Bend ove godine slavi svoju 25. godišnjicu, a u svom dugom stažu nastupio je s brojnim poznatim domaćim i svjetskim izvođačima.

Čine ga gitarist Vedran Božić, basist Tomas Krkač, bubnjar Slavko Pintarič te vokal Neven Mijač, ujedno i usnoharmonikaš. Usporene blues pjesme iz druge polovice prošlog stoljeća, uz dodatak usne harmonike, pobudile su dobra sjećanja kod starijeg dijela posjetitelja, brojni su rado zapjevali i zaplesali, a bilo je i onih koji su se u euforiji popeli na stolove i klupice. Slijedio je pulski bend Double Dose, koji je također nastavio s blues repertoarom.

Kiša je, nažalost, spriječila održavanje jednog dijela predviđenog programa. Najavljeni stunt show „Na krilima Red Bulla“ nije mogao biti održan zbog skliskog asfalta, a zbog kašnjenja programa i premještanja opreme u šator otkazan je i koncert organizatorskog Twin Horn Banda. (Napisala i snimila A. ŠIMIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter