Bikeri zadovoljni pogledom na Arenu i Svjetleće divove

Keramička uskrsna jaja - lijepa i praktična (M. SARDELIN)
Keramička uskrsna jaja - lijepa i praktična (M. SARDELIN)

Iako gotovo u sjeni glazbenih festivala, ali zato ništa manje atraktivan, i zasigurno namijenjen posve drugoj populaciji, na Vallelungi se, u organizaciji kluba Twin Horn MC Croatia, održava 23. Croatia Bike Week, najposjećeniji moto susret na kojem se očekuje više od 20 tisuća bikera. Ove godine su, dakle, na novoj lokaciji, koji kilometar prije stare. Za jučerašnjeg posjeta zamijetili smo da je već sve spremno i da su u tijeku samo završni radovi.

Tetoviranje, oprema, masaža…

- Novu smo lokaciju uređivali zadnjih mjesec dana. Odnijeli smo impresivnu količinu smeća i raznoraznog otpada, i to čak 10 baja i pet punih kamiona. Riječ je o površini od 30 tisuća kvadrata koja je u dijelu bila posve neprohodna, a na području gdje su sada postavljeni šatori nije se moglo niti ući. Sada će dva dana program biti u šatoru na manjoj bini, a potom sve selimo na veću binu, rekao nam je predsjednik Twin Horna Edi Ljubić te dodao da će biti i pratećih štandova na kojima izlažu Austrijanci, Nijemci, Švicarci... a nudit će dijelove za motocikle - od kožnih jakni, rukavica, hlača, čizama do torbi za motore i kacige, kao i nakita i punkta za masažu i tetoviranje, pa čak i štand s moto biblijom, ali i sve drugo za što bi bikeri mogli biti zainteresirani.

Kako je naglasio, i sudionici, a stiglo ih je već više od dvije tisuće, jako su zadovoljni novom lokacijom jer se s nje pruža pogled i na Arenu i na Svjetleće divove, a sve to stvara pravu turističku sliku Pule. Upitan odakle bikeri stižu, kaže nam "iz cijelog svijeta". Kao kuriozitet izdvaja bračni par iz Rusije, ženu koja je došla na svom Harley-Davidsonu i muža koji je došao na motoru s prikolicom, a u prikolici, koja ima i grijanje, vozi se 5-godišnje dijete. No, ono što ih također izdvaja je da su do Pule prošli put od čak tri tisuće kilometara u četiri dana?!

Pa iako njih jučer nismo zatekli u kampu jer su, kako saznajemo, rano ujutro već izašli u "đir", zatekli smo skupinu Austrijanaca koji su u Pulu stigli iz Beča. Njih šestorica ovdje su već drugi put, nakon što su na bikerima bili unatrag tri godine i to na staroj lokaciji. Kako su nam rekli, čekaju dolazak još 10-ak članova i već danas nastavljaju put Krka na tamošnji moto susret.

- Članovi smo MC "Outsider" iz Beča koji ima čak 1.200 članova, a nas 16 odlučili smo ove godine zajedno ići do Krka pa smo usput došli i do Pule, rekao nam je Christoph Preidelt.

Motoristima ulaz besplatan

A u kampu - za svakoga ponešto. Motocikala raznovrsnih, velikih i malih, novih i starih, prerađenih, dorađenih, ušminkanih, iscrtanih? No, to je tek početak jer velika većina bikera, saznajemo, stiže tek u srijedu navečer i u četvrtak, nakon radnog vremena. Lani ih je bilo više od 20 tisuća, a toliko ih se očekuje i ove godine. Samo u defileu sudjelovalo ih je 2.500. Stigli su iz cijele Hrvatske, SAD-a, Novog Zelanda, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Slovenije, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Finske, Austrije, Mađarske. Ove godine njima će se pridružiti i bajkeri iz Kanade i Rusije, Engleske, Škotske, Litve, Norveške. Svima je zajedničko jedno, kako kažu: "Najbolja stvar na svijetu je sjesti na motor, prijeći stotine i tisuće kilometara, i doći se opet sresti s dragim prijateljima i biti dio dobre rock & ride atmosfere".

Ulaz i kampiranje besplatno je za sve one koji dođu motociklom. Ostali će za ulaznicu izdvojiti 50 kuna. Jednom kupljena ulaznica vrijedi za petak i subotu, a ostale je dane ulaz besplatan za sve.

Defile u subotu u 16 sati

Jedna od najvećih atrakcija Bike Weeka zasigurno je veliki defile motociklista koji se već tradicionalno održava u sklopu ove manifestacije.

Održat će se tako i ove subote s početkom u 16 sati, a prije toga će se, oko 15 sati, na Vallelungi okupiti i oldtimeri na jedinstvenoj izložbi. Nekoliko tisuća motorista biti će na rivi kao i lani oko 16.15 sati gdje će se cijela kolona zaustavit, pozdraviti gledatelje i napraviti zajedničku fotografiju. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter