Bikeri poklonili EKG uredaj za ambulantu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi novigradskog Moto kluba Pirates po treci su put pokazali konkretan rezultat svog društvenog angažmana. U humanitarnoj su akciji prikupili sredstva kojima su kupili prijenosni EKG uredaj za gradsku ambulantu i urucili ga doktoricama Sonji Šikanic i Jasni Boroš. Uslugu dviju ovdašnjih ordinacija opce medicine ukupno koristi oko tri tisuce domacih stanivnika i brojni turisti koji u Novigradu provode dio ljeta. Svima je njima dosad bio na raspolaganju samo jedan EKG uredaj star petnaestak godina, kojemu je baterija dotrajala te ga je moguce upotrebljavati iskljucivo u ambulanti, kad je ukljucen u struju. Ovaj novi ce biti moguce koristiti i prilikom cestih izlazaka na teren.

- Inicijativa Piratesa nas zaista ugodno iznenadila i neizmjerno smo im zahvalni. Svaki je uredaj dobrodošao, a posebno EKG na osnovu cije snimke možemo zakljuciti je li pacijent doživio infarkt, ukazuje li bol koju osjeca na srcano oboljenje ili neki drugi problem, te procjenjujemo treba li ga uputiti u bolnicu, istaknula je dr. Šikanic.

Bikeri su si zadali cilj i potrebni iznos prihodovali od prodaje ica i pica na Wild & Free Party susretu koji su po deseti put nedavno uspješno organizirali u Kastaniji, ali i od donacija koje su skupljali i prije i nakon njega. Na samom susretu još su se jednom pokazali kao izuzetni domacini, ovaj put za za 63 motokluba iz Hrvatske, Italije, Slovenije, BiH, Srbije i Njemacke, brojne motocikliste i ljubitelje motora i rock glazbe.


Podijeli: Facebook Twiter