Bijesna lisica sije strah među mještanima Kacane

Neograđena okućnica uz obiteljsku kuću u Kacani na koju noću dolazi lisica ( P. LUKEŽ)
Neograđena okućnica uz obiteljsku kuću u Kacani na koju noću dolazi lisica ( P. LUKEŽ)

Područjem Kacane na Vodnjanštini već desetak dana luta lisica, a mještani su je prvi put uočili u subotu i boje se da bi mogla biti bijesna. Lisica dolazi svake večeri i približava se kućama, kaže nam jedan mještanin Kacane. U okolici ima još desetak obiteljskih kuća. Zbog neobičnog ponašanja lisice boji se za svoju djecu.

Naime, lisica se, rekao je, ne boji ljudi, dolazi jako blizu kuće jer se nedaleko nalazi šuma. Dvorište njegove kuće nije ograđeno i lisica im je već odnijela nekoliko cipela koje su bile ispred kuće pa su u prvo vrijeme mislili da se radi o psu.

Od nedjelje se, kaže, obratio mnogim institucijama, no uglavnom je naišao na "prebacivanje loptice". Nazvao je, kaže, Lovačko društvo Jedinstvo iz Vodnjana, veterinarsku inspekciju, veterinare u Vodnjanu, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije te komunalno redarstvo Grada Vodnjana, a obavijestit će i policiju.

- Svi mi kažu da je lisica vjerojatno bolesna ili bijesna, prilazi navečer kući i ne boji se ljudi. Ako je bijesna, i slina joj je zarazna pa me strah za djecu. Dosad nije nikog ugrizla pa ni domaće životinje, ali zbog nas i zbog drugih ljudi u okolici volio bih da se taj problem riješi. Očekivao sam puno ozbiljniji pristup, rekao je. (P. LUKEŽ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter