"Bijeli" osvojili Kup Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Hajduk" je nakon pet godina posta stigao do trofeja; poslije sedam godina "bijeli" s Poljuda osvojili su Kup Hrvatske. Pobjednicki trofej Rabuzinovo sunce kapetanu "Hajduka" Srdanu Andricu predao je admiral Ante Kardum, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovica.

U pravom nogometnom ozracju odigran je uzvrat finala izmedu dvaju najboljih dalmatinskih klubova, "Šibenika" i "Hajduka". Splicani su na uzvrat stigli s minimalnom prednošcu od 2:1 nakon splitske utakmice. Šibencani su najavljivali prvi trofej u povijesti kluba, ali potopila su ih dva pogotka Splicana.

"Hajduk" je u 16. minuti poveo iz akcije koja nije nagovještavala gol. Vukušic i Ibricic odigrali su dupli pas, mladi napadac "bijelih" izbio je sam pred vrata Blaževica, pucao je, lopta je pogodila desnu stativu i završila u mreži - 0:1.

"Tocku na i" stavio je Senijad Ibricic. U sudackoj nadoknadi Bulat je srušio Ibricica u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu tocku. Siguran realizator bio je upravo Ibricic - 0:2.

U završnici prvog dijela Šibencanima je sreca okrenula leda, jer su imali tri stopostotne prigode. Najprije je Zec primio loptu koja je preletjela zadnji red "Hajduka", izašao pred Subašica, ali napadac Šibencana se spetljao. Nakon udarca iz kuta Medvid je pucao glavom, a Oremuš je izbacio loptu s gol-crte i sprijecio izjednacenje. Trecu je priliku imao Dajic, a onda je Subašic spasio siguran zgoditak poslije slobodnog udarca koji je izveo Bacelic-Grgic.

U nastavku susreta domacini su takoder imali više od igre, stvarali su šanse (Bloudek, Zec, Vidic...), ali Subašiceva mreža ostala je netaknuta. S druge strane, Splicani su i ranije mogli riješiti pitanje pobjednika, ali triput je vratar Blaževic odlicno reagirao poslije pokušaja Vukušica.

Potvrda je stigla u smiraju utakmice, nakon koje su "bijeli" otrcali do Torcide, proslavljajuci osvajanje trofeja poslije pet godina.

Stadion Šubicevac. Gledatelja: 5.000. Sudac: Domagoj Vuckov (Rijeka) - 6. Strijelci: 0:1 Vukušic (16'), 0:2 Ibricic (90' - 11m). Žuti kartoni: Bloudek, Zec (Šibenik), Skoko (Hajduk).

ŠIBENIK: Blaževic, Bulat, Budiša, Vidic, Medvid, Bloudek (od 61. Elez), Husmani (od 72. Jakoliš), Bacelic-Grgic, Ademi,  Dajic (od 46. Fuštar), Zec.

HAJDUK: Subašic, Rubil, Maloca, J. Buljat, Strinic, Oremuš (od 46. Ljubicic), Andric, Skoko (od 79. Pandža , An. Sharbini, (od 85. Ticinovic), Ibricic, Vukušic.


Podijeli: Facebook Twiter