Bijela princeza, jednorog i mali vatrogasac najbolji na ledu

O najljepšim maskama odlučivao je pljesak publike (D. MEMEDOVIĆ)
O najljepšim maskama odlučivao je pljesak publike (D. MEMEDOVIĆ)

Početak maškaranog ludila obilježen je i na pulskom klizalištu pod šatorom na Karolini. Pula Parking, koji ove godine vodi klizalište, organizirao je klizanje pod maskama za djecu koja su na ledu uživala do zatvaranja s roditeljima.

Tri prve nagrade

Uz svima poznate svjetske hitove pop glazbe, na ledu su zaplesale vještice, vile, princeze, vampiri, kosturi, poneki superjunak, štrumpf, pa čak i jednorog. Onim najmanjim maskiranim klizačima u možda prvim koracima na ledu pomagali su roditelji ili su se pridržavali za plastične medvjediće koji se mogu iznajmiti na klizalištu baš kao i klizaljke. Kažu da se klizanje ne razlikuje previše od rolanja, što su dokazala veća djeca neustrašivo jureći po ledenoj površini. Ipak, i najspretnijima se dogodi da ponekad padnu, no to ih nije zaustavilo u daljnjem uživanju u klizanju. Posebice stoga što su znali da ih na kraju očekuju nagrade, a za one najljepše i najkreativnije maske, one su bile zaista vrijedne.

O najljepšim maskama odlučivao je pljesak publike, a podijeljene su čak tri prve nagrade i to mahom najmlađim sudionicima prvog pulskog maskenbala na ledu. Tako su vrijedan poklon bon od 800 kuna koje će moći potrošiti u Intersportu dobili čarobna bijela princeza, bajkoviti jednorog i simpatični vatrogasac koji je ujedno bio i najmlađi sudionik maskenbala. Organizatori su bili široke ruke, pa su podijelili još dvadesetak "utješnih" nagrada poput kalendara, blokova za pisanje i poklon paketa Grada Pule, a na kraju su iznenadili svu prisutnu djecu objavivši da je za sudionike maskenbala omogućeno besplatno klizanje do zatvaranja klizališta u nedjelju 24. siječnja.

Sveopće veselje

Tada je nastalo sveopće veselje i obrisane su pokoje suze zbog propuštenih nagrada, a klicanje radosne djece pojačalo se kada im je dozvoljeno da nastave klizati do kraja večeri. Veliki i mali zaljubljenici u vratolomije na ledu mogu uživati u klizalištu još cijeli ovaj tjedan, a posebno školarci pulskih osnovnih škola, kojima je, po dogovorenom rasporedu, organizirano besplatno klizanje tijekom dana. Posljednjeg dana rada klizališta biti će priređena manifestacija "Trapan ins(l)ide hockey", turnir za sve one koji se žele okušati u hokeju na ledu u trojkama. (Patricija SOFTIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter