Bijela kuca: Obama ce se uskoro sastati s Papom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americki predsjednik Barack Obama uskoro ce se sastati s papom Franjom, rekao je u utorak glasnogovornik Bijele kuce Jay Carney.

Na redovitoj dnevnoj konferenciji za novinare Carney je potvrdio da se predsjednik Obama raduje mogucnosti takvog susreta, no nije objavio nikakve pojedinosti.

Pocetkom prosinca 2013. americki predsjednik dio govora o borbi protiv siromaštva posvetio je papi Franji, tocnije hvaleci njegove elokventne izjave o tom problemu, podsjetivši tom prilikom na ono što je Papa kazao 26. studenoga - "Nije moguce da cinjenica da jedna starija osoba koja umire na ulici od hladnoce nije vijest, a informacija o smanjenju na burzi za dva posto jest".

"Papine izjave na mene su ostavile snažan dojam. Ne samo kada je rijec o nekom posebnom pitanju, vec zato što je on prije svega netko tko utjelovljuje Kristov nauk", kazao je Obama u jednome razgovoru na CNBC-ju. Franjo posjeduje "nevjerojatnu skromnost, empatican je prema djeci i siromasima, želi se približiti ljudima i kod njih traži ono dobro", kazao je Obama.  (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter