Bijela je nova crna

Bijelo odijelo - vječan trend postao je alternativa koktel haljini
Bijelo odijelo - vječan trend postao je alternativa koktel haljini

Bijelo odijelo na preplanuloj puti. Otkriva i skriva točno onoliko koliko treba. Stilski ambivalentno - u kroju strogo i muško, u boji nježno i žensko.

Bijela boja čisti i izdiže se na modni pijedestal sublimirajući istovremeno eleganciju, luksuz i seksepil s mjerom i stilom. Dokaz, Lauren Bacall u bijelom odijelu, strukiranog sakoa i hlača širokih nogavica dok otpuhuje dim i sprema cigarete u džep sakoa muškog kroja. A sve je počelo još kada je mademoiselle Gabriele Chanel oslobodila žene neudobnih korzeta i "izumila" ženske jahaće hlače, ali im je Yves Saint Laurent svojim "Le Smokingom" dao moć.

A krajem 70-ih godina, dok je na tronu mode bila minisuknja, YSL pronašao je alternativu maloj crnoj haljini. I onda je legendarno večernje odijelo, ali u bijeloj boji osvojio Hollywood i ikone šika - od spomenute Lauren Bacall, Catherine Denuve, Biance Jagger do mršavice Victorie Beckham pa čak i Rihanne koja za divno čudo izgleda otmjeno i sofisticirano kada na premijere dolazi, u bijelom odijelu.

Jer kad se živa na barometru popne do usijanja, počinje vladavina bijelog, a ove sezone naglasak je na odijelu. Idealno je između ostalog i u ovim vremenskim varljivim trenucima kada odijelo sublimira sve što je potrebno za sve prilike, od društvenih do vremenskih. To znači da je u istoj mjeri po danu prikladno za posao, kao i navečer kad želite izgledati svečano, primjerice u bijelom uskom odijelu kao savršenom komadu, a kombinirati ga možete uz običnu majicu, seksi top ili čak bez ičega ispod.

Bijela odijela su praktično vječan trend i također su postala alternativa za uobičajene koktel haljine. Za ženstveniji izgled, ovakvu "mušku odjeću" možete upotpuniti nekom drugom bojom - prigodnim makeup-om, upadljivom statment ogrlicom, sandalama ili atraktivnom torbom. Bijela odijela su uvijek bila popularna, ali više  nisu rezervirana samo za muškarce. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter