Bihac: Žena ubijena zbog niže cijene jagoda?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija u Bihacu provodi intenzivnu istragu kako bi utvrdila sve okolnosti pod kojima se u tom gradu u ponedjeljak u jutarnjim satima dogodila eksplozija u kojoj je jedna žena poginula a druga ranjena, dok lokalni mediji u Bosni i Hercegovini nagadaju kako bi uzrok ove tragedije mogli biti sukobi oko prodajne cijene voca na gradskoj tržnici.

Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Šefik Smlatic izjavio je kako sve policijske snage mobilizirane i rade na rasvjetljavanju tragedije. "Necemo se zaustaviti dok ne nademo pocinitelja ovog kaznenog djela", izjavio je Smlatic.

Prema nepotvrdenim informacijama policija je tijekom dana privela najmanje jednu osobu koja bi mogla biti povezana s podmetanjem eksplozivne naprave pod postolje suncobrana u blizini tržnice. Naprava je eksplodirala kada su dvije žene, koje su došle prodavati jagode, pokušale podignuti suncobran.

Jedna je žena zadobila teške ozljede od kojih je kasnije umrla na operacijskom stolu u bolnici, dok je druga žena zadobila ozljede po nogama no život joj nije u opasnosti.

Lokalni su mediji prenijeli kako su žene vjerojatno nastradale zbog svade medu prodavacima oko cijene jagoda koje su, navodno, kupcima nudili po cijeni nižoj od konkurencije za nekih 25 euro centi.


Podijeli: Facebook Twiter