BiH: Zatvorenici štrajkaju glađu, žele kabelsku TV

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pritvorenici koji od nedjelje navečer štrajkaju glađu u pritvorskoj jedinici Suda Bosne i Hercegovine na taj su se čin odlučili jer traže bolju hranu i zdravstvenu skrb te kabelsku televiziju, potvrdio je u utorak odvjetnik dvojice štrajkača Senad Dupovac.

On je lokalnim medijima potvrdio kako se predsjednica Suda BiH Medžida Kreso tijekom dana odvojeno sastala sa svakim od štrajkača koji su joj prenijeli svoje zahtjeve.

"Štrajkaju zatvorenici svih nacionalnosti - i Srbi i Hrvati i Bošnjaci", kazao je Dupovac, koji zastupa i Mevlida Jašarevića optuženog za teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Dupovac je izjavio kako štrajkači nemaju nikakvih političkih ili sličnih zahtjeva nego traže da im se poboljša hrana i medicinska skrb kao i da im se osigura gledanje kabelske televizije kako bi mogli pratiti inozemne programe jer domaćima, kako tvrdi odvjetnik, "nisu zadovoljni".

"Za razliku od gotovo svih zatvora u BiH, oni ovdje nemaju kabelsku televiziju", kaže Dupovac.

U pritvorskoj jedinici Suda BiH trenutačno je petnaest zatočenika. Među njima su optuženi za ratne zločine, višestruka ubojstva i teški kriminal ili, poput Jašarevića, za terorizam. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter