BiH: Vlak izletio zbog ukradenih vijaka iz tračnica


Četiri vagona teretnoga vlaka iskliznula su u srijedu s tračnica na dijelu pruge u srednjoj Bosni s koje su ukradeni vijci, izvijestili su iz Željeznica Federacije BiH.

Nesreća se dogodila u 15,50 sati nedaleko od Zenice. Iskliznuo je vlak Željeznica Republike Srpske koji je prometovao između rudnika u Omarskoj i zeničke Željezare. Tom prilikom jedan se vagon prevrnuo te se rasula željezna rudača.

U iskliznuću četiriju vagona oštećen je električni stup i uništeno 20 metara pruge. Nitko nije ozlijeđen, izvijestili su iz Željeznica Federacije BiH.

"Ako se utvrdi da je krađa prouzročila nesreću, to će biti još jedan pokazatelj da krađa željezničke imovine izravno ugrožava živote svih sudionika u prometu i da je taj čin nužno u pravnim okvirima okvalificirati kao izravan napad na ljudske živote i državnu imovinu", priopćili su iz Željeznica Federacije BiH.

Zajedničko povjerenstvo Željeznica Federacije BiH i Željeznica Republike Srpske provodi istragu. Sumnja se da su česte krađe na željeznicama, čak i na električnim stupovima motivirane preprodajom starog željeza. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter