BiH: Uhićenja u najvećoj poratnoj policijskoj akciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija u Bosni i Hercegovini trenutačno provodi najveću poslijeratnu operaciju protiv organiziranog kriminala, objavilo je u srijedu Tužiteljstvo BiH dodajući da je tijekom dana uhićeno više desetaka osoba. 

Istragom je obuhvaćeno više kriminalnih organizacija čiji se pripadnici sumnjiče za najmanje šest ubojstava te više pljački počinjenih u proteklih deset godina.

Istraga i uhićenja rezultat su suradnje s pravosudnim i policijskim tijelima susjednih zemalja u kojima i boravio dio osumnjičenih.

Uz ubojstva i višemilijunske pljačke predmetom istrage su i slučajevi krijumčarenja droge. U velikoj akciji sudjelovale su policijske agencije na državnoj i entitetskim razinama, a Tužiteljstvo je navelo kako u interesu istrage za sada ne može dati više informacija o uhićenjima. 

Lokalni mediji u BiH izvijestili su kako je policija provela niz pretraga objekata na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva uključujući tu i hotel "Casa Grande", u naselju Ilidža, koji je u vlasništvu Nasera Keljmendija.

Keljmendi je ranije ove godine odlukom američkog predsjednika Baracka Obame stavljen na "crnu listu" osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD zbog njihove povezanosti s organiziranim kriminalom. Američke vlasti smatraju Keljmednija vođom jednog od najvećih i najbolje organiziranih kriminalnih klanova na području Balkana povezanog s ubojstvima, pljačkama i krijumčarenjem droge. Keljmendi do sada u BiH nije privođen niti je protiv njega podizana bilo kakva optužnica. (Hina)      

       


Podijeli: Facebook Twiter