BiH: Uhićen zastupnik zbog primanja mita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zastupnika u parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Midhata Osmanovića uhitila je u srijedu u Tuzli policija pod sumnjom da je primio mito u iznosu od 10 tisuća eura.

Iz sjedišta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom dana je potvrđeno kako su agenti te krovne policijske agencije u BiH priveli osobu s inicijalima O. M. dodajući kako je riječ o zastupniku u entitetskom parlamentu.

Lokalni mediji navode kako je riječ upravo o Osmanoviću koji je na zastupničku dužnost 2010. godine izabran kao kandidat Stranke za BiH (SBiH) koja je u oporbi.

Uhićenje je provedeno na temelju naloga Suda i Tužiteljstva BiH kao i informacija što ih je prikupila Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA).

Tužiteljstvo BiH sumnjiči uhićenog zastupnika za organizirani kriminal u vezi sa drugim kaznenim djelima, među kojima i uzimanje mita od jedne osobe, u iznosu od 20 000 KM (10 tisuća eura) radi rješavanja radnog statusa i zaposlenja.

Tužitelj, agenti OSA BiH i policijski djelatnici SIPA-e uhićenje su proveli u jednom hotelu u Tuzli prilikom primopredaje mita u iznosu od 20 tisuća KM u označenim novčanicama.

Tužiteljstvo BiH, OSA i SIPA nastavljaju istragu kako bi otkrili sve osobe uključene u organizirani kriminal i nezakonite aktivnosti.

Tužiteljstvo BiH je u priopćenju istaknulo kako ova akcija policijskih i sigurnosnih agencija pokazuje sposobnost da se brzo reagira u ovakvim slučajevima te da složene akcije okončaju za samo 48 sati.

"Ova akcija također je poruka da je Tužiteljstvo BiH spremno obračunati se s organiziranim kriminalom i korupcijom u BiH te da u toj borbi neće biti nedodirljivih", stoji u priopćenju. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter