BiH: Uhićen bivši policajac osumnjičen za 5 ubojstava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) uhitili su nekadašnjeg policajca kojega se sumnjiči da je kao sudionik u organiziranom kriminalu sudjelovao u ubojstvu pet osoba, prenijeli su u ponedjeljak lokalni mediji u BiH.

Ravnatelj SIPA-e Goran Zubac potvrdio je kako je osoba s inicijalima M. Ž. uhićena u nedjelju navečer na Palama pod sumnjom da je umiješana u odvojena ubojstva jednog bračnog para te trojice muškaraca. "On je trenutačno pod kaznenom obradom, a nakon toga će biti predan Tužiteljstvu BiH", kazao je Zubac.

Iz državnog su tužiteljstva potvrdili kako je uhićen Mladen Ždrale, koji je pod istragom zbog sumnje da je počinio niz teških ubojstava.

Mladen Ždrale ranije je bio pripadnik policije Republike Srpske. Iz službe je izbačen nakon što je utvrđeno da je povezan s kriminalnim klanom na čijem je čelu Đorđe Ždrale, koji je pak 2010. godine bio osuđen na dvadesetogodišnju zatvorsku kaznu nakon što je u sudskom procesu utvrđeno da je organizirao ubojstvo nekadašnjeg načelnika Uprave policije MUP-a RS Ljubiše Savića zvanog Mauzer, počinjeno 2000. godine.

Pripadnici kriminalnog klana na čije je čelu bio Đorđe Ždrale, prema policijskim informacijama, sumnjiče se za cijeli niz ubojstava.

Ravnatelj SIPA-e Zubac kazao je kako je uhićenje Mladena Ždrale nastavak ranije započete akcije usmjerene na razbijanje organiziranih kriminalnih skupina u BiH. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter