BiH: Uhićen banjolučki bombaš

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Nakon jednoipoldnevne potrage, policija je oko ponoći uhitila napadača koji je u četvrtak u središtu Banja Luke ubacio bombu u autobus od čije detonacije je poginuo vozač autobusa, a dvije osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede, izvijestile su na svome internetskom portalu banjolučke Nezavisne novine.

Napadač Željko Stevanović, za kojim je tragao veliki broj policajaca, specijalni psi tragači i helikopter uhićen je u subotu petnaest minuta iza ponoći nedaleko željezničke postaje u Banjoj Luci, rekao je za medije načelnik Centra javne sigurnosti Banja Luka Mladen Marić.

Dodao je kako se Stevanović nije opirao prigodom uhićenja. On će nakon kriminalističke obrade u policiji biti predan državnome odvjetniku koji vodi istragu.

Stevanović je u prijepodnevnim satima u četvrtak ubacio bombu u autobus dok se nalazio na autobusnome stajalištu. Na licu mjesta poginuo je vozač Boro Topić, s kojim je, po medijskim navodima, napadač duže vremena bio u sukobu. Od eksplozije su lakše ozlijeđene još dvije osobe. Mediji navode i kako je Stevanović mentalno neuravnotežena osoba. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter