BiH: Starica uzgojila plantažu marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Banjolucka policija uhitila je staricu koja je na svom imanju kod mjesta Bronzani Majdan uzgojila cijelu plantažu marihuane, prenose u srijedu Nezavisne novine.

Ruža Koljancic (76) uhicena je u sklopu policijske akcije pod kodnim nazovom "Plantaža", a privedena starica rekla je da je glavni razlog za njezinu profitabilnu 'poljoprivrednu' djelatnost bila mala mirovina. Policiji je izjavila da su joj nepoznati mladici obecali dobru zaradu bude li za njih uzgajala marihuanu na svojoj okucnici.

Policijski istražitelji procijenili su da je Ruža Koljancic uspjela uspješno uzgojiti tri stotine stabiljka marihune cija bi vrijednost na crnom tržištu dosegnula oko pedeset tisuca eura.

Umirovljenici koji se bave uzgojem marihuane nisu novost za policiju u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. "Nezavisne" podsjecaju da je zbog slicne djelatnosti ranije privodena starica Ljeposava Gvozden iz sela Volara pokraj Perijedora. Na njezinom je imanju pronadeno više od 1.300 stabljika marihuane.

Istragom je ipak utvrdeno da Gvozden, koja je socijalni slucaj, nije namjerno uzgajala marihuanu radi preprodaje, odnosno da je ta biljka sama izrasla.


Podijeli: Facebook Twiter