BiH: Šest osoba umrlo od hladnoce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog nezabilježenih obilnih snježnih padalina i niskih temperatura u Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata šest je osoba preminulo, više ih je zatrpano u snježnim nanosima i lavinama, a u subotu je na stotine naselja prometno izolirano te je gotovo u potpunosti obustavljen promet magistralnim i regionalnim pravcima.

Snijeg koji u BiH neprestano pada vec tri dana u subotu je gotovo u cijelosti blokirao redovite aktivnosti u toj zemlji.

Zbog potpunog prometnog kolapsa u BiH otkazan je i posjet hrvatskog predsjednika Ive Josipovica Tuzli koji je tamo trebao otutovati nakon trilateralnog sastanka održanog u petak na Jahorini.

U Sarajevu je tijekom noci palo više od pola metra novog snijega pa su cak i kljucne gradske prometnice bile jedva prohodne.

Opcinske službe civilne zaštite uputile su javni poziv svom radno sposobnim gradanima da se prijave radi sudjelovanja u rašcišcavanju snijega jer komunalne službe nisu u stanju to same uciniti.

Odlukom nadleženog ministarstva nastava u svim školama u Sarajevu prekinuta je vec u petak poslije podne, a o tome hoce li biti nastavljena narednog tjedna odlucit ce se u ponedjeljak ovisno o razvoju vremenskih prilika.

Vremenske prilike otežavaju i iznimno niske temperature koje su niže od deset stupnjeva ispod nule.

Više osoba ostalo je zarobljeno u vozilima tijekom noci s petka na subotu u snijegu koji je na podrucju Hercegovine dosegnuo pola metra visine, što je nezabilježeno više desetljeca, a time je u cijelosti obustavljen promet važnijim prometnicama dok su deseci naselja potpuno prometno odsjeceni.


Podijeli: Facebook Twiter