BiH: Razbijene 2 kriminalne skupine, uhićene 74 osobe

Ilustracija (Reuters)
Ilustracija (Reuters)

Konačni rezultat velike policijske akcije koja je u ponedjeljak provedena diljem Bosne i Hercegovine je uhićenje 74 osobe povezane s izvršenjem različitih kaznenih djela, izjavio je u utorak u Sarajevu Nurudin Hafizović, načelnik odjela kriminalističke policije MUP-a Federacije BiH.

Tijekom akcije kodnog naziva "Sigurnost" policija je u desetak gradova pretražila 149 različitih objekata i pri tom privela 130 osoba a dio njih je nakon saslušanja pušten.

Hafizović je pojasnio kako je najznačajniji rezultat akcije razbijaje dvije organizirane kriminalne skupine koje su bile povezane a djelovale su na području županije Središnja Bosna.

Njihovi pripadnici terete se za razbojstva, ubojstvo jedne državljanke Austrije te za pljačku jedne banke iz koje su ukrali 90 tisuća konvertibilnih maraka (46 tisuća eura).

Istražujući kriminalne aktivnosti osoba koje su u ponedjeljak privedene policija je, kako je kazao Hafizović, došla i do podataka o osumnjičenom za iznude i kamateranje koji je uz to povezan s podmetanjem eksplozivnih naprava u Hrvatskoj.

Policija nije objavila o kome je riječ no Hafizović je istaknuo kako se ubrzo može očekivati uhićenje te osobe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter