BiH: Razbijen međunarodni lanac trgovine drogom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pripadnici MUP-a Republike Hrvatske i državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH razbili su u petak međunarodni lanac trgovine drogom, zaplijenili 13 kilograma skunka i uhitili šest osoba, izvijestili su u subotu tiskani mediji u BiH pozivajući na policijske izbore u BiH. 

U koordiniranoj akciji suzbijanja trgovine narkotičkim sredstvima SIPA-e i MUP-a Republike Hrvatske, koja je u BiH provedena na temelju naloga Državnog odvjetništva, uhićene su dvije osobe inicijala P. Ž. i K. Z . Njih se tereti da su počinili kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama i organiziranog kriminala.

U okviru akcije kodnog naziva "Rampa" zaplijenjeno je oko 13 kg opojne droge skunk. U BiH su provedeni pretresi objekata na četiri lokacije na području općina Mostar, Stolac i Čapljina. 

U BiH je kriminalistička obrada privedenih osoba obavljena u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu sa sjedištem u Mostaru. Nakon toga su predani u nadležnost državnog odvjetnika koji će odlučiti o njihovom daljem statusu.

Aktivnosti na rasvjetljivanju ovoga predmeta se nastavljaju, naveli su iz SIPA-e. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter