BiH: Požar uništio tvornicu montažnih kuća "Krivaja"

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Tvornica montažnih kuća "Krivaja" iz Zavidovića u središnjoj Bosni gotovo je u cijelosti uništena u velikom požaru koji je izbio u subotu u ranim jutarnjim satima, izvijestile su općinske vlasti i gasitelji koji su se satima borili s vatrenom stihijom pri čemu su dvojica i ozlijeđena.

Požar je izbio nakon ponoći i brzo se proširio svim tvorničkim halama ispunjenim lako zapaljivim materijalom. Zapovjednik profesonalne vatrogasne brigade iz Zavidovića Mirsad Čamdžić kazao je lokalnim medijima kako su gasitelji intervenirali čim su dobili dojavu no vatra se već bila toliko raširila da je požar bilo nemoguće brzo suzbiti.

"Činili smo sve što smo mogli. Pomagali su nam i radnici a požar smo uspjeli lokalizirati u ranim jutarnjim satima", kazao je Čamdžić. Prema prvim procjenama nastala je višemilijunska šteta i neizvjesno je hoće li proizvodnju u pogonima koji su zapošljavali nekoliko stotina radnika uopće biti moguće nastaviti. Područje na kojemu je izbio požar i u subotu je bilo obavijeno dimom dok su ekipe gasitelja tragale za skrivenim žarištima koja bi mogla ponovo razbuktati vatru.

Tvornica montažnih kuća privatizirani je dio nekadašnjeg šumsko-prerađivačkog giganta "Krivaja" koji je nakon rata većim dijelom upropašten. Tvornica montažnih kuća uspjela je uspješno obnoviti proizvodnju i izvoziti svoje proizvode, prije svega na tržišta Hrvatske i Slovenije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter