BiH: Policija uhitila jedanaest pripadnika automafije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je u BiH uhitila jedanaest osoba za koje se sumnja dao organiziranoj automafiji te je zaplijenjen veliki broj ukradenih vozila čija se vrijednost procjenjuje na više milijuna maraka, u policijskoj akciji koja je u nedjelju provedena širom BiH, priopćili su iz Tužiteljstva BiH koje je naložilo akciju te iz državne policijske agencije SIPA-e.

U akciji naziva Trebević pripadnici SIPA-e uz potporu drugih policijskih agencija uhitili su šest osoba iz Gruda i Mostara, a na području Sarajava, istočnog Sarajeva i Zvornika uhićeno je još pet osoba.

"Oni se sumnjiče da su kao članovi organizirane kriminalne skupine sudjelovali u krađi i preprodaji skupocjenih automobila", priopćili su iz SIPA-e.


Pronađeno je i privremeno oduzeto više ukradenih vozila, od kojih je jedno u voznom stanju. Pretresom su otkriveni i krivotvoreni dokumenti za vozila te dvije automatske puške i određena količina streljiva.

Akcija je izvedena po nalogu Tužiteljstva i Suda BiH, a u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Županije Sarajevo, MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i MUP-a Zapadno-hercegovačke županije. Nakon predaje uhićenih, Tužiteljstvo BiH će zatražiti određivanje pritvora.

 


Podijeli: Facebook Twiter