BiH: Par držao djevojku u ropstvu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijsko tužiteljstvo u Tuzli objavilo je u subotu da je podignulo optužnicu i odredilo jednomjesecni pritvor za bracni par iz mjesta Kalesije u sjeveroistocnoj Bosni zbog toga što su 19-godišnju njemacku državljanku držali kao robinju.

Tužiteljstvo je objavilo da je optužnica podignuta protiv Milenka (52) i Slavojke Marinkovic (45). Navedeno je da su oni tijekom dužeg vremenskog razdoblja, a mjesni mediji pišu da se radi o deset godina, na obiteljskom imanju protupravno lišili slobode i držali zatocenu njemacku državljanku, koja sada ima devetnaest godina.

Djevojci, ciji identitet nije objavljen, nisu dopuštali kontakte s ljudima i odlazak u školu, a pritom su se prema njoj ponašali nehumano, izgladnjivali je i tjerali da radi teške poljoprivredne poslove, navodi se u priopcenju.

Lokalna je policija 17. svibnja ove godine dobila informaciju o zlostavljanju djevojke i pronašla je u psihicki i fizicki vrlo teškom stanju. Odmah je smještena na sigurno te medicinski i na svaki drugi nacin zbrinuta. Bracni par zlostavljaca je odmah uhicen.

U istragu o cijelom slucaju ukljucena je i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) te Tužiteljstvo BiH. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter