BiH: Ministar Lagumdžija završio u bolnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatko Lagumdžija u stabilnom je stanju nakon što je proveo noć u sarajevskoj bolnici, gdje je smješten u četvrtak navečer, potvrdila je u petak ujutro glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu Biljana Jandrić.

"Napravljena je kompletna dijagnostika i svi vitalni parametri su stabilni", rekla je Jandrić. Dodala je da bi Lagumdžija tijekom dana trebao biti pušten iz bolnice.

Lagumdžija je hospitaliziran nakon što mu je u četvrtak navečer pozlilo u studiju TV Federacije BiH (FTV), gdje je govorio o sporazumu o programskoj suradnji koji su dan ranije postigli SDP i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Bio je suočen s nizom oštrih pitanja voditeljice Antonije Avram, na tragu burnih kritika sporazuma SNSD-a i SDP-a što su se mogle čuti u javnosti.

"Mogu li ja dobiti čašu vode", upitao je iznenada Lagumdžija nakon tridesetak minuta burne rasprave s voditeljicom, da bi nakon toga ustao i nestao iz vidokruga kamere pa voditeljici nije preostalo ništa drugo doli da odjavi intervju "zbog izvanrednih okolnosti".

Dnevni avaz, koji vodi Fahrudin Radončić, Lagumdžijin politički saveznik, u petak je optužio FTV za zdravstvene poteškoće šefa socijaldemokrata, sugerirajući čak da su ga u zgradi javne televizije - pokušali otrovati. Taj list tvrdi da je "kompletan radiotelevizijski servis u BiH u rukama radikala Stranke demokratske akcije (SDA)".

Prije no što mu je pozlilo, Lagumdžija je rekao da je zaprepašten lavinom kritika na račun sporazuma SDP-SNSD, koji bi trebao poslužiti kao osnova i za uspostavu nove vladajuće koalicije u zemlji, u kojoj bi sudjelovali i HDZ BiH, HDZ 1990, Radončićev Savez za bolju budućnost (SBB) te Srpska demokratska stranka (SDS), dok bi SDA definitivno prešla u oporbu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter