BiH: Još jedno uhićenje u akciji protiv korupcije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su u utorak navečer još jednu osobu koja se povezuje uz koruptivna djela koja je zajedno s drugim uhićenim provodio predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, priopćila je SIPA, dok mediji navode da je riječ o jednome od kriminalaca koje je Budimir pomilovao za što je dobio novac.

U priopćenju SIPA-e se navodi da je u sklopu akcije naziva Patriot, po nalogu Suda BiH i Državnog odvjetništva, u večernjim satima privedena još jedna osoba koja će biti ispitana, nakon čega će se odlučiti o eventualnom određivanju pritvora.

SIPA je dodala da su njezini pripadnici tijekom jučerašnjeg dana privremeno izuzeli poslovnu dokumentaciju iz računovodstva tijela Federacije BiH, koja će biti proslijeđena Državnom odvjetništvu BiH.

Federalna televizija (FTV) je objavila kako je SIPA uhitila kriminalca Adija Karića koji je platio za pomilovanje. Po navodima ovoga medija kriminalci su, po navodima Državnog odvjetništva, uplaćivali novac za pomilovanje Budimirovu pomoćniku Petru Barišiću i drugim suradnicima Saudu Kulosmanu i Ivanu Jurčeviću.

U sudskom rješenju, koje je potpisao sudac Suda BiH Branko Perić, navedeno je da je osumnjičeni Ivan Jurčević potvrdio da je 29. ožujka 2013. godine razgovarao sa Saudom Kulosmanom i da mu je on rekao "da je Adi završen".

Pojašnjava se da su u tome slučaju određene osobe stupile u kontakt s Petrom Barišićem i uplaćen je iznos od 5.800 maraka. Taj dan Budimir je uzeo novac i potpisao odluku o pomilovanju.

U torbici osumnjičenog Budimira prilikom pretresa pronađen je upravo navedeni iznos, pojašnjava FTV pozivajući se na navode iz Suda BiH i Državnog odvjetništva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter