BiH: Ilegalni migranti pokušali izazvati pobunu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekoliko ilegalnih migranata koji su pod nadzorom Službe za strance BiH pokušalo je u srijedu izazvati pobunu, a trojica su se sami ranili u nakani da ishode puštanje na slobodu, priopćili su iz ove službe navodeći da je pobuna uspješno okončana.

Osiguranje Imigracijskog centra Službe za poslove sa strancima spriječilo je skupinu ilegalnih migranata afroazijskog podrijetla u jutrošnjem pokušaju izazivanja pobune u Imigracijskome centru u istočnom Sarajevu, navodi se u priopćenju.

Oni su pokušali sami sebi nanijeti teže ozljede i počiniti štetu u Imigracijskom centru. Odmah im je ukazana hitna liječnička pomoć, a trojici su utvrđene lakše tjelesne ozljede, koje su si nanijeli žicom izvučenom iz kreveta u sobama u kojima su smješteni.

"Zahtjev ilegalnih migranata koji su bezuspješno pokušali izazvati pobunu je hitno puštanje na slobodu, što je protivno imigracijskim propisima BiH i sigurnosnoj politici naše zemlje", navodi se u priopćenju Službe za strance BiH.

Osiguranje centra uvelo je dodatne mjere nadzora nad skupinom koja je prekršila pravila ponašanja u Imigracijskom centru.

U priopćenju se precizira da se radi o osobama bez identiteta koje su otkrivene u ilegalnom boravku na teritoriju BiH u pokušaju tranzita prema zemljama Europske unije. Ova skupina ilegalnih migranata ne posjeduje identifikacijske dokumente niti želi otkriti svoj identitet i zemlje podrijetla, što onemogućava uspješno okončanje njihove deportacije u matičnu ili zemlju iz koje su došli u BiH. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter