BiH i Rusija izborile plasman na SP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Bosne i Hercegovine izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se od 12. lipnja do 13. srpnja sljedeće godine održati u Brazilu osvojivši prvo mjesto u skupini G europske zone kvalifikacija, a do tog su uspjeha stigli minimalnom 1-0 (0-0) pobjedom protiv Litve u Kaunasu u posljednjem kolu.

Strijelac pogotka koji je donio plasman na SP bio je Vedad Ibišević koji je neometan u 68. minuti s pet metara lako pospremio u mrežu prizemno ubacivanje Edina Džeke.

Bosna i Hercegovina je svoj prvi plasman na neko veliko natjecanje od samostalnosti izborila s osam pobjeda, te samo po jednim remijem i porazom u skupini s Grčkom, Slovačkom, Latvijom, Litvom i Lihtenštajnom. BiH je osvojila 25 bodova, koliko i druga Grčka, ali s uvjerljivo boljom razlikom pogodaka, pa će Grčka u dodatne kvalifikacije koje će se igrati 15. i 19. studenoga.

Plasman na SP u utorak je izborila i Rusija koja je osvojila prvo mjesto u skupini F zahvaljujući remiju 1-1 protiv Azerbejdžana u Bakuu. Rusija je ukupno sakupila 22 boda, jedan više od Portugala koji ide u dodatne kvalifikacije u kojima će sudjelovati i Hrvatska.

Još ranije plasman na SP iz Europe su osigurale Nizozemska, Italija, Belgija, Švicarska i Njemačka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter