BiH: 32 ozlijeđenih u eksploziji u diskoteci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 32 osobe ozlijeđene su u nedjelju u ranim jutarnjim satima u diskoteci u Velikoj Kladuši u sjeverozapadnoj Bosni kada je jedan muškarac aktivirao eksplozivnu napravu, potvrdila je lokalna policija.

Nitko od ozlijeđenih Kladuši nije životno ugrožen, a svima je pružena potrebna liječnička pomoć u županijskoj bolnici u Bihaću, prenijeli su tijekom dana mediji u BiH. U početku se vjerovalo da ima i onih koji su teško stradali, no iz bolničkih je izvora to opovrgnuto. Nakon zbrinjavanja u hitnoj ponoći u Velikoj Kladuši, 24 ozlijeđenih je prevezeno u bihaćku bolnicu, gdje je njih 18 zadržano na daljnjem liječenju.

Glasnogovornik policije Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić izjavio je da je u trenutku aktiviranja ručne granate u diskoteci bilo pedesetak osoba. Potvrdio je uhićenje počinitelja, rekavši da je riječ o osobi rođenoj 1984. godine. Šiljdedić je potvrdio da je i počinitelj napada ozljeđen te je smješten u bihaćkoj bolnici.

Radio Velika Kladuša je izvijestio da je ručnu bombu aktivirala osoba koja je već u policijskim evidencijama kao počinitelj teških razbojstava. Počinitelj se navodno sukobio s nekim od gostiju u diskoteci nakon čega je izbila tučnjava, tijekom koje je aktivirana granata. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter