"Big Brother" na pulskim ulicama


Nakon uređenja Titovog parka na rivi, a sve da bi se doskočilo noćnim vandalima, odmah su postavljene i kamere. O pitanju nadzornih kamera na javnim mjestima podijeljena su mišljenja. Dok nekima te kamere pružaju osjećaj sigurnosti, drugi smatraju da se radi o čistom narušavanju privatnosti.

Kamere su se, kako saznajemo u Gradu Puli, već u nekoliko navrata pokazale korisne, a kad zaživi cjelokupni sustav, smatraju, bit će još bolje. To konkretno znači, tvrde u Gradu, veću sigurnost i za građane i za imovinu. Sve se kamere za sada koriste i javne površine nadziru iz prostorija gradskog poduzeća Pula parkinga.

Pula parking već je imao svoj sustav koji se gradskim kamerama samo nadograđuje. Za nadzor je zadužen jedan djelatnik Pula parkinga, i Grad Pula nije zbog toga zapošljavati dodatne osobe.

U planu je postavljenje još kamera, a sve bi se nadziralo iz jedinstvenog Operativno-dojavnog centra.

U Ulici Sergijevaca postavljene su četiri kamere, u Kandlerovoj dvije, od kojih je jedna usmjerena prema Usponu konzula Istranina, a druga prema Forumu. Na Forumu je pet kamera, od kojih jedna nadzire ulaz u komunalnu palaču, dok se dvije nalaze na njenom začelju. Osim tih 13 kamera, grad se nadzire s još 25 HD kamera Pulaparkinga. (N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter