Bieber bi da je Ana Frank njegova obožavateljica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pop pjevač i tinejdžerski idol Justin Bieber navukao je u nedjelju na sebe brojne kritike pošto je nakon posjeta Muzeju Ane Frank u Amsterdamu napisao u knjigu dojmova kako bi volio da je ta mlada Židovka, umrla u koncentracijskom logoru, njegova obožavateljica.

Muzej je na svojoj Facebook stranici objavio da je devetnaestogodišnja kanadska zvijezda "s prijateljima i s osobnim čuvarima" provela više od sat vremena u posjetu muzeju gdje su se Ana Frank i njezina obitelj skrivali od nacističkog progona.

"Doista je bilo poticajno što sam mogao doći ovamo. Ana je bila sjajna djevojka. Nadajmo se da bi i ona bila belieber", što je popularni naziv za obožavatelje Justina Biebera, napisao je potonji u knjizi dojmova, kako prenosi muzej.

Dnevnik Ane Frank je potresna priča o životu mlade Židovke koja se dvije godine s obitelji skrivala u središtu Amsterdama u kući u kojoj je danas muzej. Ana je 1945. kao petnaestogodišnjakinja umrla u koncentracijskom logoru u Bergen-Belsenu, na sjeveru Njemačke.

U jednom od komentara na Facebooku Bieberova kratka poruka ocijenjena je "teškom gluposti".

"Ne mogu shvatiti kako netko, ma bio to i tako slavan tinejdžer, može otići iz Muzeja Ane Frank a da nema pojma o povijesti, o holokaustu i o tolikim stvarima učinjenim nedužnim bićima", piše u drugom komentaru.

Justin Bieber je trenutačno na europskoj turneji u okviru koje je u subotu nastupio u nizozemskom gradu Arnhemu. Među njegovim najpoznatijim hitovima su "Baby" i "U Smile". (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter