Biden i Ryan u oštroj TV debati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki potpredsjednik Joe Biden oštro se u petak suprotstavio Paulu Ryanu u televizijskoj debati dvojice kandidata za idućeg potpredsjednika Sjedinjenih Država, agresivno braneći gospodarsku i vanjsku politiku administracije Baracka Obame.

Biden (69) je "tražio osvetu" za loš dojam koji je Obama ostavio prošlog tjedna kad je u televizijskoj raspravi razmjenjivao stavove s predsjedničkim kandidatom republikanaca Mittom Romneyem.

Prve procjene o tome tko je pobijedio u debati su podijeljene. Istraživanje CBS Newsa među neopredjeljenim biračima pokazuje da je Biden pobijedio sa 50 prema 31 posto. Istovremeno je CNN objavio da je prema njihovom ispitivanju Ryan (42) bio neznatno bolji sa 48 posto u odnosu na 44 onih koji su smatrali da je Biden ostavio bolji dojam.

 Reuters prenosi da su poptredsjednički kandidati oštro raspravljali i često su prekidali jedan drugoga.

Obama je gledao raspravu tijekom leta u predsjedničkom zrakoplovu a novinarima je nakon završetka rekao da je ponosan na svoga zamjenika. "Joe Biden obavio je strašan posao večeras. Ne mogu biti ponosniji na njega. Vrlo je dobro zastupao naše stavove", rekao je predsjednik SAD. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter