Biciklom od hrvatskog do francuskog Buzeta

Aleš Hrvatin sprema se za biciklistički pothvat (G. Č. Š.)
Aleš Hrvatin sprema se za biciklistički pothvat (G. Č. Š.)

San mu je biciklom povezati hrvatski gradić Buzet i francuski Buzet-sur-Baise, a da bi u tome uspio, treba otpedalirati oko 1.400 kilometara u desetak dana i na cilj stići 1. srpnja, na dan ulaska Hrvatske u EU. Donedavno aktivnom biciklistu koji se natjecao i na prvenstvu Hrvatske, Buzećanu Alešu Hrvatinu Čarapi za to je potrebno minimalno dvadesetak tisuća kuna.

Hrvatina su prvi podržali njegovi prijatelji i poznanici, istomišljenici, poklonici outdoor sportova. Sportsko-rekreativni klub "Alba" i Biciklistički klub "Buzet" jučer su organizirali dvije sportske manifestacije Škrbina Vertical i rekreativnu MTB biciklijadu pod nazivom "Boh Buzjet" s jednim zajedničkim ciljem, od kotizacije i priloga prikupiti barem dio sredstava u akciji "Punimo čarapu" za pokrivanje troškova projekta "Od Buzeta do Buzeta u EU", i time Hrvatinu pripomoći u ostvarenju njegova velikog biciklističkog sna.

- Planiram doći na cilj u deset dana, ali uzet ću si dva dana rezerve. Prije pet godina s prijateljem sam biciklom otišao u Dubrovnik. Već mi je tada želja bila upustiti se u zahtjevniji biciklistički pothvat. Čuo sam da postoji Buzet u Francuskoj i učinilo mi se to odličnom idejom. Osim financija problem je i organizacija. Zaposlen sam pa moram uzeti petnaestak dana godišnjeg, osigurati vozilo u pratnji, dva, tri člana prateće ekipe. Nije problem dva dana odvoziti po 150 kilometara, ali deset dana za redom to je jako zahtjevno pa su potrebni svakodnevni treninzi, a ni vrijeme mi ovih dana ne ide na ruku, priča nam Hrvatin.

- Kada smo čuli da naš prijatelj Aleš Hrvatin - Čarapa kreće na put biciklom od hrvatskog do francuskog Buzeta, odlučili smo mu pomoći i donirati sva sredstva prikupljena od kotizacije za troškove njegovog puta, rekao nam je Darko Hrvatin iz BK Buzet. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter