Biciklom 1400 km iz Buzeta u Buzet

Ispraćaj iz Buzeta (G. Č. Š.)
Ispraćaj iz Buzeta (G. Č. Š.)

"Lud si, svaka ti čast", riječi su kojima su prijatelji večeras ispratili poznatog buzetskog biciklistu i avanturistu, člana SRK Alba, Aleša Hrvatina, popularno zvanog Čarapa, na 1.400 kilometara dalek put. Ispraćaj su organizirali nekoliko sati uoči njegova odlaska jer Hrvatin, u četvrtak, u 5 sati kreće biciklom iz istarskog Buzeta u francuski Buzet-sur-Baise. Dolazak planira 1. srpnja, na dan ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Hrvatin će voziti isključivo brdski bicikl, a sve u cilju promicanja buzetskog MTB turizma.

Na pitanje  je li spreman za tako zahtjevan podvig, Hrvatin je priznao da je puno manje trenirao nego je što je trebao. - Od Nove godine do sada ne znam da li sam prošao ovu kilometražu koju sada planiram pedalirati, ali se ipak osjećam spreman. Posebno psihički jer na taj put čekam pet godina. Prva dva dana planiram proći malo manje od 200 kilometara, onda se jedan dan odmoriti i potom po sto kilometara dnevno, rekao nam je Hrvatin. Dodao je da će dinamiku diktirati konfiguracija terena kao i visoke temperature no kretat će rano ujutro, oko podneva napraviti pauzu, a konačno, rekao je, može voziti i noću.

Cijelim će putem uz Čarapu biti i mali dvočlani tim, dr. Elvis Černeka iz Buzeta, te Julien Duval, prijatelj iz Francuske koji će ga pratiti automobilom. Hrvatin će svakodnevno izvještavati o tijeku putovanja preko bloga na web stranicama SRK Alba. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter