Biciklizam: Utrka Kroz Istru od 19. travnja

Lanjska završnica na pulskim Giardinima
Lanjska završnica na pulskim Giardinima

I ove će se godine biciklistička karavana kretati istarskim cestama, od Rovinja gdje će biti start prve etape, do pulskih Giardina, cilja posljednje, treće etape. Riječ je o međunarodnoj juniorskoj biciklističkoj utrci Kroz Istru - Memorijal Edi Rajković koju treću godinu zaredom organizira Loborika Favorit.

Vozači će krenuti u borbu za prestižne majice. Žutu za vodećeg u ukupnom poretku, crvenu za vodećeg po bodovima, bijelu za najboljeg mladog vozača (samo za one rođene 1996. godine), plavu za vodećeg u prolasku brdskim ciljevima i zelenu za vodećeg u prolasku prolaznim ciljevima.

Natjecanje za juniorski Kup nacija obuhvaća nastupe na kontinentalnim prvenstvima u Africi i Aziji koja su već održana, zatim dolazi niz europskih utrka prva od kojih je Pariz - Roubaix u nedjelju, potom Kroz Istru, pa utrke u Češkoj i Njemačkoj, slijedi Panameričko prvenstvo, utrka u Luksemburgu, Europsko prvenstvo, utrka u Francuskoj, te na kraju Svjetsko prvenstvo 24. rujna u Italiji.

Zanimljivo je da je prošle godine na Kroz Istru slavila reprezentacija Danske, čiji je predstavnik Mads Pedersen osvojio i žutu i bijelu majicu, a žutu je primio iz ruku Ljubice Rajković, supruge pokojnog Edija. (R. CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter