Biciklizam: Trofej Umaga uvod u Istarsko proljeće

Vinko Polončič, Ivica Gržinić, Niko Čančarević, Sanda Bravar-Radizlović i Nenad Stojkovski (M. GAVRAN)
Vinko Polončič, Ivica Gržinić, Niko Čančarević, Sanda Bravar-Radizlović i Nenad Stojkovski (M. GAVRAN)

Desetu biciklističku smotru Istarsko proljeće najavili su danas u Umagu direktor projekta Ivica Gržinić, u ime Grada Umaga pročelnik Niko Čančarević, direktorica umaške Turističke zajednice i klastera sjeverozapadne Istre Sandra Bravar-Radizlović, predstavnik IRTA-e Nenad Stojkovski te Vinko Polončič.

Premijerni Trofej Umag održat će se u srijedu, a on će biti uvod u središnju manifestaciju, Istarsko proljeće, koja se održava od 14. do 17. ožujka na već uobičajenim dionicama istarskih prometnica koje su biciklistima Europe dobro znane.

- Na Trofeju će nastupiti 34 ekipe iz svih krajeva Europe, od Norveške, Luksemburga, Češke, Slovačke, Kazahstana, Rusije, Ukrajine, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije do Hrvatske. Na utrci će se naći svi najkvalitetniji vozači do 23 godine, među njima i pazinska Meridiana Kamen sa svojim mladim snagama. Prilika je to za testiranje ekipa i vlastitih snaga, k tome ima svojih čari i zbog činjenice da je u kalendaru UCI-ja i ima status Europa toura klasa 1.2, čiji bodovi se vrednuju i za sve velike utrke. Staza je zanimljiva i poslužit će svim sudionicima da iskušaju trenutne mogućnosti. Vozit će se tri kruga na relaciji Umag - Novigrad - Buje - Savudrija, u dužini od 163,5 km - najavio je Trofej Umag Vinko Polončič. (Mijat GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter