Biciklizam: Armstrong drugi u Aspenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki biciklist Lance Armstrong, kojeg je Američka antidopinška agencija (USADA) optužila za sustavno uzimanje dopinga, osvojio je drugo mjesto u utrci brdskog biciklizma u Aspenu nad kojima USADA nema nadležnosti. Armstrong je nastupio u dresu koji nosi boje njegove fondacije Livestrong, a 58 kilometara dugačku dionicu po terenima na kojima je po zimi skijalište, prošao je s pet minuta zaostatka za pobjednikom 16-godišnjim Swirbulom Keeganom.

"Pobijedimo me dečko kojem mogu biti sin. Dobro zapamtite njegovo ime," poručio je Armstrong kojeg danas očekuje još jedna utrka, a potom u ponedjeljak seli u Montrealu na kongresu o borbi protiv raka.

USADA je službeno optužila Armstronga za sustavno dopingiranje tijekom biciklističke karijere u kojoj je nakon što je prebolio rak, čak sedam puta, između 1999. i 2005. godine, osvojio najprestižniju svjetsku biciklističku utrku Tour de France, što nije uspjelo nijednom drugom biciklisti. USADA je objavila kako briše sve Armstrongove rezultate koje je ostvario nakon 1. kolovoza 1998. godine, te ga kaznila doživotnom zabranom nastupa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter