Biciklisticu iz Buja udarili automobil i autobus

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mlada 22-godišnja Mihaela Napravnik iz Buja teško je stradala u prometnoj nesreći u Zagrebu u utorak oko 17 sati. Napravnik je prevezena na liječenje u zagrebački KBC Rebro sa izrazito teškim ozljedama, opasnim po život. Iz zagrebačke policije su nam kazali da radnje oko utvrđivanja okolnosti nesreće i odgovornosti, nisu dovršene te još nije poznato tko će za nesreću odgovarati.

Prometna nesreća se dogodila na križanju Getaldićeve ulice i Borongajske ceste u Zagrebu kada je na Napravnik naletio automobil Citroen C3 zagrebačkih oznaka kojim je upravljala 45-godišnja M. L., Borongajskom cestom u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Getaldićevom ulicom, vozačica automobila je prednjim dijelom naletjela je na lijevi bočni dio bicikla kojim je Napravnik upravljala nogostupom Borongajske ceste u smjeru zapada, odnosno vozeći bicikl do pješačkog prijelaza koji se nalazi sa zapadne strane raskrižja.

Ona je bez zaustavljanja skrenula u lijevo i započela uključivanje u promet na kolnik Borongajske ceste. Od naleta vozila, Napravnik je zajedno s biciklom odbačena u desno na kolnik Borongajske ceste gdje je na nju i bicikl naletio autobus marke Mercedes Citaro zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji I. Ž., krećući se u smjeru zapada.

O Mihaeli Napravnik doznajemo da u Zagrebu studira te da se gradom kreće na biciklu, a o njezinom zdravstvenom stanju pitali smo na KBC Rebro u Zagrebu gdje su nam odgovorili da radi zaštite prava pacijenata ne smiju davati nikakve informacije o njenom zdravstvenom stanju, no prema neslužbenim informacijama Napravnik se nalazi u teškom stanju. Cijeli događaj je zabrinuo njezine sugrađane, a obitelj se sada nalazi kod nje u Zagrebu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter