Biciklističke vratolomije najbolje snimili Slovenci

Pobjednička fotografija
Pobjednička fotografija

Izložba fotografija pristiglih na natječaj "DH kroz objektiv" otvorena je u Narodnom domu u organizaciji Biciklističkog kluba Buzet. Fotografije su snimljene na utrci u biciklističkom spustu Downhill Buzet, održanoj u svibnju u sklopu Xtreme sport festa na stazi Škrbina. Na izložbi su proglašeni i pobjednici fotonatječaja otvorenog za amatere i profesionalne fotografe.

Petnaest autora iz Hrvatske, Slovenije i Italije poslalo je oko 120 fotografija. Neke je u Buzet privukla atraktivna utrka, a druge mogućnost da naprave dobru sportsku fotografiju. Žiri u sastavu Goran Draščić, Lari Nežić i Mihaela Kranjčić pobjedničkom je proglasio fotografiju Jordana Radešiča iz Kopra, drugo i treće mjesto pripalo je Klemenu Humaru i Igoru Legcu, također iz Slovenije.

- Uključio sam se u natječaj zbog dobrog sportskog ambijenta pa sam ga zato i reklamirao u Sloveniji da bi došlo što više fotografa, rekao nam je prvonagrađeni Radešič koji je član i Fotokluba Umag, a fotografijom se bavi amaterski. "Cilj fotonatječaja je dobiti kvalitetne fotografije za daljnju promociju ove utrke", istaknuo je na otvaranju izložbe Dragan Kranjčić, predsjednik BK Buzet.

Fotoretrospektiva jedne od najmasovnijih i najatraktivnijih biciklističkih utrka može se u Narodnom domu pogledati do 25. srpnja. Nakon toga postava seli u Umag, Kopar, Rijeku, Zagreb. Ovo je bio četvrti fotonatječaj "DH kroz objektiv", a drugi put da su fotografije i izložene. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter