Biciklističke patrole u Rovinju

Načelnik policijske postaje Rovinj, Renato Božac i policajci   Krunoslav Raić-Sudar i Josip Pejić (N. O. R.)
Načelnik policijske postaje Rovinj, Renato Božac i policajci Krunoslav Raić-Sudar i Josip Pejić (N. O. R.)

Nakon Umaga, Novigrada, Poreča, Tar-Vabrige, Funtane, Medulina i Fažane i Rovinj je od srijede još jedan u nizu turističkih gradova koji je svoju Policijsku postaju opskrbio službenim električnim biciklima. Naime, turistički je Rovinj podržao prijedlog policije za nabavku bicikla i inicijativu formiranja biciklističkih ophodnji na području Grada.

Svečana primopredaja dva bicikla održana je u gradskoj palači, a električne bicikle je načelniku Policijske postaje Rovinj Renatu Božcu uručio gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza. Primopredaji je bio nazočan i načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar, koji je uz zahvalu na donaciji istaknuo kako se ovaj oblik policijske ophodnje nametnuo kao jedno od kvalitetnijih rješenja u postizanju veće prisutnosti i vidljivosti na terenu, a samim tim i osjećaja sigurnosti kod turista i građana.

Mobilni u gužvi

- Prednost biciklističkih ophodnji ogleda se u pokretljivosti i neposrednom kontaktu s građanima. Upravo, biciklističke ophodnje dobro su došle u zonama u kojima je automobilska ophodnja zbog konfiguracije terena nemoguća. Prvenstveno, riječ je o starogradskoj jezgri u kojoj će se obavljati patrole, ali i na plažama, turističkim naseljima i kampovima gdje su bicikle pogodne za ophodnju, i u kojima u ljetnim mjesecima poprilična gužva, izjavio je načelnik Policijske postaje Rovinj, Renato Božac, dodajući i da će u preventivnom smislu biciklističke patrole u Rovinju zasigurno pridonijeti smanjenju činjenje kaznenih djela i prekršaja.

Grad pomaže policiji

Gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza, uz konstataciju kako je Rovinj siguran grad, ali i hrvatski rekorder po broju ostvarenih noćenja koji i po jednom i drugom kriteriju to mora i ostati, podsjetio je i na dobru suradnju policije i Grada.

-Najbolji oblik djelovanja je prevencija. S ova dva bicikla rovinjski policajci dobit će na mobilnosti, ali i na dodatnoj vidljivosti kod sugrađana i turista. Upravo, i ranijih godina gradska je uprava na različite načine pomagala aktivnosti i radu djelatnika Policijske postaje- od kupnje automobila, pokrivanja troškova djelatnika na ispomoći tijekom turističke sezone, preko nabave klima uređaja,  podsjetio je na svečanoj primopredaju bicikla, Giovanni Sponza. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter