Biciklisti su i turisti kojima treba ponuditi sadržaje


Vikend je obilježila osma cross country utrka u pet kategorija i disciplina, na raznim duljinama staze, koju su još na početku organizatori nazvali "Izgubljena ovca". Prvog dana "Ovca vikenda" održane su dvije službene utrke natjecatelja iz čak deset zemalja, a najviše ih je došlo iz Slovenije i Italije. Rezultati su se razvrstavali na Kup Hrvatske i Kup Slovenije, te na bodovanje koje vodi međunarodna krovna organizacija UCI. U nedjelju su nastupili rekreativci svih uzrasta, od najmlađih do najstarijih. Sve se odvijalo na prostoru nadomak Grožnjanu, uz cestu Buje - Grožnjan, uz trasu legendarne Parenzane.

Okolina staze koja vodi po livadama, šumi, preko kamenjara, vijuga, penje se i spušta, ispunjena je brojnim automobilima, šatorima pojedinih ekipa, serviserima, a domaćini su pripremili sve prateće sadržaje. Glavni organizator biciklističke fešte je Brdsko - biciklistički klub Grožnjan koji već osmu godinu organizira ovu utrku, ali tijekom godine i nekoliko drugih, kao što je nedavno bila i noćna utrka uskim kamenim ulicama Grožnjana. Predsjednik BBK Grožnjan Manuel Vigini, uz osmijeh, pojašnjava zašto „izgubljena ovca“.

- Tu gdje je sada staza, bile su nekada ovce. A kako su se uvijek gubile i odlazile dalje, nekako nam je taj naziv došao sam po sebi, tako smo nazvali i utrku koja je evo već osmu godinu poznata po takvom nazivu. Ovdje je 260 natjecatelja iz deset zemalja, pa najmanje još toliko osoba u pratnji, roditelji s najmlađim natjecateljima…ima nas tu dosta. Bilo je posla u pripremi utrke, mnogi natjecatelji su česti naši gosti, naročito Slovenci s kojima imamo odličnu suradnju, mi odlazimo na njihova natjecanja, družimo se, vozimo i rekreativno. Ima taj sport sve više poklonika, nekima je to hobi, neki od toga žive, kaže Vigini dok biciklisti kruže po okolišu, po utvrđenoj stazi na velikoj vrućini. (Napisao i snimio Luka JELAVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter