Biciklisti iz medija saznali da nema utrke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kad se jednom opeceš obicno drugi puta pušeš i na hladno. Nažalost po njih, u Biciklistickom klubu Loborika Favorit nisu se držali te poslovice. Opekli su se lani, opekli su se i sada. Još i gore.

Rijec je o biciklistickoj utrci "Putevima kralja Nikole" u Crnoj Gori na kojoj su u prošlosti biciklisti iz Loborike imali velikog uspjeha. Uostalom upravo je njihov clan Radoslav Rogina pobijedio na posljednjem izdanju ove utrke koja starta u Cetinju, 15. izdanju održanom prije dvije godine.

Lani su Loboricani stigli na pola puta, do Pirovca, kad su saznali da je utrka otkazana jer crnogorska policija nije dozvolila njezino održavanje zbog neplacanja racuna. Ovog su puta ekipa Loborike Favorit stigla u Cetinje, ali se ponovno vratila neobavljena posla s ove utrke koeficijenta 2.2 Europskog tura.

- Opet ništa. Utrka je otkazana i mi smo upravo na putu prema kuci, javio je telefonski trener Loborika Favorita, Srecko Glivar. "Ovog smo puta došli u Cetinje, prespavali u hotelu i odradili cetiri sata treninga kad smo saznali da je utrka ponovno otkazana. Navodno zbog istih razloga kao i lani."

Nakon prošlogodišnje avanture ocekivalo se da ce se Loboricani bolje raspitati uoci odlaska u Crnu Goru.

- Mi smo bili stalno u kontaktu s organizatorom i sve je bilo u redu dok nismo došli tamo. Onda smo iz tamošnjih medija saznali da je i ove godine upitno održavanje utrke pa smo kontaktirali organizatore utrke koji nisu htjeli doci kod nas u hotel vec su nam samo na kraju telefonski javili da utrke nece biti. Mislim da je s tom utrkom ovime zauvijek završeno, jer nece ostati samo na ovome. Tražit cemo, i mi i ostale ekipe, nadoknadu troškova i to od svjetske biciklisticke federacije, jer organizatori ove utrke nisu bili korektni prema nama."

U Crnoj Gori su uz trenera bili Rogina, Kvasina, Miholjevic, ?urasek, Kišerlovski i Demarin. Nakon par slobodnih dana vecina ce njih nastupiti na velikoj utrci u Poljskoj.

- Malo cemo odmoriti Roginu, dok ce ostala petorka ici u Poljsku, a prikljuciti ce im se još i Omulec, Banicek i Danculovic. Rijec je o velikoj utrci koeficijenta 1.2 Europskog tura koja se održava 1. svibnja, zakljucio je Glivar nakon drugog uzastopnog crnogorskog pucnja u prazno.


Podijeli: Facebook Twiter