Biciklijade namijenjene svim uzrastima

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Turističke zajednice južne Istre, a radi se o turističkim zajednicama Pule, Vodnjana, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane i Barbana, još jednom organiziraju šest biciklijada namijenjenih popularizaciji biciklizma i prezentaciji biciklističkih staza južne Istre. Biciklijade su namijenjene svim uzrastima, a želja je da se okupe cijele obitelji. Dužina staza je između 20 i 25 kilometara i nisu tehnički zahtjevne.

Treće je to izdanje ovog biciklističkog druženja, a lani je na biciklijadama sudjelovalo petsto biciklista. Najstariji je imao 76, a najmlađi tek godinu dana, što je sigurni dokaz da se radi o druženju za sve uzraste. Upravo je druženje, zabava i rekreacija cilj održavanja biciklijada na koje se pozvani i domaći i brojni gosti koji u vrijeme njihovog održavanja borave u Istri. Nakon svake biciklijade organizirano je druženje uz marendu, a prilikom prijave na prvoj biciklijadi, koja će biti održana 15. travnja u Medulinu, sudionici će dobiti kartončić na kojem će za svako sudjelovanje na jednoj od biciklijada dobiti pečat. Oni koji će sudjelovati na četiri ili više biciklijada, na završnoj će biciklijadi u Puli, sudjelovati i u tomboli na kojoj mogu osvojiti jednu od vrijednih nagrada, a glavna je nagrada bon u iznosu od tri tisuće kuna. Svi oni koji na biciklijadu dođu četiri ili više puta dobit će kao dar majicu s logom manifestacije.

Prva u nizu biciklijada 15. travnja startat će s rive u Medulinu, on line prijave primaju se na www.medulinriviera.info ili prije početka starta svake biciklijade. U Medulinu je previđeni start biciklijade u 10 sati, a ukupna dužina staze je 25 kilometara i gotovo u cijeloj dužini staza prolazi uz more. Biciklijada započinje kružnom vožnjom kroz autokamp Medulin, nastavlja se uz more prema kampu Kažela i Marleri, a završava vožnjom po poluotoku Vižula i medulinskom rivom.

Biciklijada u Fažani održat će se 30. travnja, u Vodnjanu 20. svibnja, u Šišanu 17. lipnja, a u Divšićima 16. rujna, da bi finalna biciklijada bila 1. listopada u Puli. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter